Privatlivspolitik og persondata for brugere af AffaldsApp

Opdateret: 17. oktober 2018

AffaldsApp er en selvbetjeningsservice til affald og genbrug for borgerne i de kommuner, hvor App’en udbydes.
Man kan bruge App’en på mobiltelefoner og tablets med iOS eller Android styresystemer.

Personlige oplysninger og data
For at kunne anvende App’ens funktioner fuldt ud skal brugere registrere sin adresse/sine adresser i App’en for at se oplysninger om affald på den ønskede adresse. For at bruge App’ens muligheder for bl.a. påmindelser om afhentning og selvbetjening skal brugere oplyse navn, mobilnummer og mailadresse. Disse oplysninger gemmes i telefonens eller tablet’ens interne hukommelse indtil der foretages en indmelding, forespørgsel eller bestilling.

Ved indsendelse af en henvendelse eller en bestilling vil App’en overføre brugerens oplysninger til kommunens/renovationsselskabets systemer til selvbetjening for affald og genbrug. Disse systemer hedder enten “Netdialog/Infovision” fra Orbicon, “Renomatic” fra Logimatic, ”PickUp” fra MaackIT, “Renoweb” fra Sweco eller ”AffaldsCMS” fra Open Experience.
Oplysningerne om brugeren bliver således kun brugt, når brugeren selv sender beskeder til kommunen/renovationsselskabet gennem App’en.

Oplysningerne bliver brugt af kommunen/renovationsselskabet og de skraldemænd, der henter affald i kommunen. Kommunen/renovationsselskabet og skraldemændene bruger kun brugerens oplysninger, hvis der er brug for at kontakte brugeren i forbindelse med affald og genbrug på adressen. Oplysningerne gives ikke videre til andre.

Man bør ikke bruge App’en, hvis man har beskyttet adresse og ikke ønsker, at skraldemændene får oplysningerne om navn, mail og telefonnummer knyttet til adressen.

Hvorfor registreres disse data?
Personlige data registreres af disse årsager:

  • For at kunne informere brugerne om afhentningstidspunkter og andre relevante oplysninger, der tager udgangspunkt i brugerens adresse
  • For at kunne foretage henvendelser og bestillinger uden at skulle gentaste de oplysninger, som kommunen/renovationsselskabet altid skal bruge for at udføre en given bestilling eller henvendelse – herunder fremsende evt bekræftelse på en henvendelse eller bestilling.
  • For at kunne aktivere bommen på genbrugspladsen (Genbrug 24-7)

Sletning af data
Sletning af data via App’en kan foretages på følgende måde:

  • Beskedservice: Hvis tilmelding er foretaget, skal brugeren blanke alle felter ud og foretage en bekræftelse. Herefter er alle tilmeldinger slettet.
  • Sletning af registrerede og cachede oplysninger foretages ved at slette App’en helt fra den enhed, hvorpå App’en er installeret.

Evt. sletning af data foretaget i forbindelse med en henvendelse, tilmelding, bestilling eller åbning, kan udelukkende foretages ved henvendelse til kommunen/renovationsselskabet.

Ændring af oplysninger
Under ”Indstillinger” kan det lade sig gøre at ændre de personlige oplysninger, samt at slette eller tilføje adresser.

Yderligere oplysninger
Under ”Indstillinger” og ”Om app’en” findes yderligere oplysninger om bl.a. Vilkår for anvendelse af Beskedservice og Vilkår for køb af kode til Ekstra sæk.